Sunday, February 23, 2014

Ramai Bangla dikesan di Klia - Lihat kaitan mereka dengan berita-berita tahun lalu

Bangla Nasional - BN... wakaka sumber KingJason
Bangla sudah mari. Dikesan di KLIA. Siapa boleh jelaskan bangla bangla ni datang untuk apa? Apakah berbaju hijau seolah olah uniform kerja kilang ni hanya untuk "mengaburi" mata oarang ramai?

Kemungkinan untuk mereka ini menjadi penghuni hantu adalah tinggi. Sewa khas terhadap kapalterbang MAS seperti dalam gambar dibawah amat meragukan. Kilang apa yang perlukan begitu ramai pekerja?

Ini adalah berita tahun lalu yang gua fikir ada kaitan dengan kehadiran bangla di KLIA

Oleh Jahabar Sadiq
Editor
KUALA LUMPUR, 10 Sept — Satu delegasi Malaysia akan melawat Dhaka esok untuk membincangkan membawa kembali rakyat Bangladesh untuk bekerja di pelbagai industri, terutamanya sektor perladangan kelapa sawit yang menghadapi kekurangan pekerja dengan cabaran persaingan dari Indonesia yang boleh menjejaskan prestasi ekonomi negara, kata pegawai-pegawai.

Putrajaya menghentikan kemasukan tenaga kerja Bangladesh hampir lima tahun lalu, akan tetapi, sekarang terdesak memerlukan pekerja asing, termasuk 40,000 hanya untuk sektor perladangan kelapa sawit untuk menuai tandan buah sawit dalam usaha untuk mencapai sasaran pengeluaran 19.3 juta tan minyak tahun ini.

Menteri Sumber Manusia Datuk Seri S. Subramaniam akan mengetuai delegasi Malaysia untuk mengadakan perbincangan esok di Dhaka dengan membawa bersama majikan dan pegawai-pegawai Kementerian Dalam Negeri bagi membincangkan pembukaan semula pasaran buruh kepada pekerja Bangladesh.

Ketua Pengarah Biro Pekerjaan,Tenaga Manusia dan Latihan Bangladesh Shamsun Nahar memberitahu bdnews24.com minggu lalu bahawa delegasi Malaysia mahu melihat prosedur pengambilan sebelum membuat keputusan muktamad dan menandatangani satu perjanjian untuk pekerja. Malaysia kini merekrut tenaga kerja dari 13 buah negara.

Pegawai Bangladesh berharap untuk menghantar 500,000 pekerja ke Malaysia selepas perjanjian itu ditandatangani. TMI

Sekarang perhatikan nombor (warna kuning) dalam berita TMI di atas dengan nombor dalam berita di bawah. 500 ribu dan 500 ribu..... adakah ini kebetulan?
Gambar penuh di SINI

Selain itu pengakuan PM Bangladesh ini juga perlu diambil kira..sini

Jika anda rakyat Malaysia tulin dan bukan spesis warganegara express, adakah anda rela ini berlaku kepada negara anda. Berdasarkan pengakuan PM bangladesh itu, tidak adakah rasa terkilan apabila kewarganegaraan Malaysia dijadikan begitu murah nilainya.

Kehadiran mereka tidak memberi makna apa-apa kepada BN sekiranya rakyat Malaysia sebulat suara menolak BN.

Baca maklumat bangla daripada wanita ini... klik Amani Hj Hamid anda pasti kecewa dan marah. Selepas itu sila baca juga maklumat tentang bangla yang menyakitkan hati di sini 网络特勤组 Save Our Future Mission
 Lihat bukti video ini

 video - ramai bangla tiba di KLIA pada pagi 2.5.2013


update 2.5.2013 - sumber PakatanRakyatElectionNews
Ini pula adalah salah satu bukti hubungan bangla dengan BN

Sumber King Jason
Berpuluh-puluh Bas Penumpang sedang berbaris di Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu (KKIA) pagi tadi. 2.5.2013 Siapa agaknya yang diangkutnya.


Kredit gambar kepada KingJason dan semua cybertrooper Pakatan Rakyat

UNDILAH PAKATAN RAKYAT

wajib baca


video - ramai bangla tiba di KLIA pada pagi 2.5.2013

PKR dakwa JPM dan SPR bekerjasama bawa pengundi dari Sabah & Sarawak ke semenanjung (video inside)


adios


2 comments:

  1. Penipu jahanam..semoga jahanam di padang mahsyar nanti..mana ada bangla keja di estet kelapa sawit..kalau ada pun 2 per 10.

    ReplyDelete
  2. Biarlah bahawasanya dunia hanya sementara mereka umno bn jadi penghianat ugama bangsa dan negara mereka akan menerimanya dgn azab yg lebih dasyat nanti. Bersabar dan bertakwalah kita.

    ReplyDelete