Monday, April 1, 2013

Bas Jelajah Merdeka PR hangus terbakar di Alor Setar!!

Terkejut besar gua apabila melihat gambar yang dipos di facebook yang menunjukkan bangkai bas jelajah merdeka rakyat yang hangus terbakar. Tidak ada berita yang didengar atau dibaca sebelum ini tentang kebakaran tersebut.

Surf punya surf gua jumpa tulisan wargamarhaen ini.....

Sebenarnya Bas Jelajah Merdeka Pakatan Rakyat yang diberitakan hangus terbakar di Alor Setar itu adalah karut,dusta,gila,fitnah,dan itulah kerja jahat Umno melalui macai-macainya utk mewujudkan suasana tidak aman dalam negara kita ini..

Dengan bersumberkan ISRAEL TIMES,mereka Umno telah mengedit gambar Bas Jelajah Merdeka seolah-olah Rakyat Kedah Ganaz seperti mana macai-macai Umno menyerang jentera kempen Pakatan Rakyat di banyak tempat seluruh negara.. (Macai Umno suka baca ISRAEL TIMES) pelik rasanya!!

Menurut Israel Times.Bus hangus terbakar dibomb boleh dirujuk click sini www.timesofisrael.com
dengan menggunakan gambar tersebut kemudian diedit seolah-olah Bas Jelajah merdeka telah di hangus di bakar di Alor Setar!!! jahat dan amat busuk hati Umno nih..

Disinilah bermula berita fitnah Umno, click sini Macai UMNO apa yang boleh admin katakan,jika tidak membawa fitnah ianya bukan Umno,umno dan fitnah tak dapat dipisahkan selamanya.

jika anda sayangkan negara ini dari gejala fitnah yang berleluasa,apa yang perlu anda lakukan ialah..dengan mengundi Pakatan Rakyat pada PRU13 nanti. -wargamarhaen


Dalam entri asal wargamarhaen ada disiarkan link kepada blog penipu tersebut tetapi gua tak siarkan kerana tidak mahu pemilik blog itu meraih populariti dengan menyebar cerita dan berita palsu. Kebanyakan mereka popular kerana menyiarkan berita-berita palsu yang membawa kepada fitnah.

adios

No comments:

Post a Comment