Sunday, April 7, 2013

Anonymous hapus Israel dari peta Internet HARI INI

Penggodam berjanji untuk "menghapuskan Israel dari peta Internet" dilancarkan secara rasmi pusingan baru serangan siber ke atas laman web Israel pada petang Sabtu.

Penggodam di seluruh dunia telah menganjurkan sasaran Israel dalam serangan siber besar-besaran pada hari Ahad, 7 April.

Setakat ini berpuluh-puluh tapak telah dirosakkan dan beratus-ratus alamat e-mel dan kata laluan yang telah dikeluarkan oleh kempen itu, yang digelar "Operasi Israel."

Dilaporkan sejumlah 19,000  akaun Facebook milik Israel dikatakan telah digodam juga,
Kempen maya telah dilancarkan oleh penggodam bergabung dengan kumpulan perseorangan untuk membantah dasar-dasar Israel di Gaza dan Tebing Barat. Pihak penganjur mengancam untuk melancarkan "perang Internet terbesar dalam sejarah manusia" yang akan akhirnya "menghapuskan Israel dari peta Internet."

"Anda tidak berhenti henti melakukan pelanggaran hak asasi manusia anda," kata kumpulan itu dalam satu pos yang dialamatkan kepada kerajaan Israel. "Anda tidak berhenti penempatan haram. Anda telah tidak dihormati gencatan senjata. Anda telah menunjukkan bahawa anda tidak menghormati undang-undang antarabangsa.

Sementara itu unit keselamatan cyber Israel menyifatkan perbuatan anonymous itu tidak sedikitpun menggugat Keselamatan Israel tetapi hanya membuang masa dan menyakitkan hati.

Walaupun hanya gambar peta Israel yang akan hilang namun ia cukup bermakna buat mereka yang dizalimi Israel. semoga ada kuasa lebih besar menghukum Israel dan yahudi dengan hukuman lebih setimpal.

adios

No comments:

Post a Comment