Wednesday, March 6, 2013

10,000 jasad Tausug fresh untuk santapan ikan di Laut Sulu

KUALA LUMPUR, 5 Mac — Ribuan penduduk Tausug atau lebih dikenali sebagai Sulu telah belayar ke Sabah untuk membantu sahabat militan Filipina mereka itu berikutan serangan besar-besaran pasukan keselamatan Malaysia sejak pagi tadi, lapor The Philippine Inquirer hari ini.

Dakwaan yang dibuat Pengerusi Jawatankuasa Islam Barisan Pembebasan Kebangsaan Moro (MNLF) Habib Hashim Mudjahab, itu bercanggah dengan laporan kebanyakan media yang pihak berkuasa Malaysia dan Filipina yang menghalang laluan masuk ke Lahad Datu, di mana militan berkenaan berkubu.

“Kami tidak mampu menghalang orang-orang kami. Kami sedih, dan ramai orang kami, termasuk mereka yang bukan pejuang, pergi ke Sabah untuk membantu tentera sultan,” kata Mudjahab dipetik akhbar tersebut.

Namun Inquirer turut melaporkan penafian berkenaan pergerakan tersebut daripada Ketua Angkatan Tentera Mindanao Barat Lt. Gen, Rey Ardo, dan juga pemangku Gabenor Wilayah Autonomi Muslim Mindanao Mujib Hataman.
Kedua-dua pemimpin itu berkata mereka tidak pasti berkenaan perkara itu.

Jelas Mudjahab, bagaimanapun, 10,000 Tausug daripada Basilan, Sulu, Tawi-Tawi dan Zamboanga telah meninggalkan Filipina sejak malam tadi dalam menggunakan bot pancung melalui “pintu belakang selatan.” - laluan yang menjadi laluan pelayar.
Pegawai rasmi MNLF berkata halangan tentera laut juga tidak akan berkesan kerana mereka tidak biasa dengan perairan tersebut dan boleh melepasinya tanpa rasa curiga.

“Ia soal maruah dan harga diri, dan orang-orang kami sedia untuk berkorban,” tambahnya.
Awal hari ini, pemimpin MNLF, Nur Misuari menafikan penglibatan MNLF dalam ketegangan di Sabah yang masih berterusan pada satu sidang media,. TMI

Wakaka... jenaka perang 'Kiram Style'. nak datang Sabah bawa 10000 rakyat termasuk bukan pejuang bermakna menempah maut. Tentera Laut di laut menunggu dengan senjata berat mereka untuk membanteras pencerobohan  ke atas Malaysia.

Jika mereka lepas mendekati pantai, Askar Melayu diRaja sudah menunggu. Tentera udara gugur bom dari atas. LUNYAIIIIII!!!! Jamu ikan-ikan di laut Sulu yang telah jemu mentekedarah plankton. Jamu ikan-ikan itu dengan daging manusia yang sudah jemu hidup aman. Itu pilihan mereka.

Keturunan Sulu di Semporna, Lahad Datu dan sekitarnya akan menerima nasib yang sama. Termasuk keturunan Sulu yang setia kepada Malaysia. Seperti biasa mana-mana peperangan kaum. Setiap satu perlu dihapuskan. Segala suku asli Sabah dan bugis akan memburu mereka. Dijangka 800,000 orang keturunan Sulu akan hapus di Sabah. Maka akan kenyanglah ikan-ikan dan buaya sungai di Sabah. Inikah yang dikehendaki oleh Sultan Kiram???

Sudah dinyatakan oleh Sultan Bantilan II bahawa segalanya boleh dituntut melalui rundingan. Sesungguhnya mereka tidak punya hak ke atas mana-mana bahagian di Sabah kerana keluraga Kiram adalah Sultan tanpa rakyat dan tanpa negara.

Kerajaan kesultanan Sulu pimpinan Sultan Bantilan II yang diangkat rakyat adalah lebih berhak.

Mengapa perlu kerah rakyat yang tidak berkemahiran dengan senjata ringan untuk menentang satu ketumbukan tentera yang lengkap kekuatan udara,darat dan laut. Maut yang kamu mahu maka maut yang kamu dapat....

My advise , Go back home and make baby. Bikin anak lagi baik lorrrr!!!
wakaka

adios

No comments:

Post a Comment