Thursday, January 3, 2013

Erika Menendez (USA) Membunuh Kerana Benci Kepada Orang Islam

Gambar oleh Michael Hicks
Wanita gila yang menolak seorang lelaki berketurunan India sehingga menyebabkan kematian mengerikan beliau di hadapan kereta api subway memberitahu polis bahawa dia berbuat demikian kerana dia fikir mangsa adalah seorang Muslim.

Erika Menendez 31(gambar) didakwa dengan dakwaan pembunuhan kelas kedua sebagai jenayah benci selepas mengaku kepada penyiasat bahawa dia menolak Sunando Sen, 46 (gambar di bawah) seorang Hindu di hadapan keretapi 7 di Sunnyside pada malam Khamis lalu.

Erika dituduh melakukan pembunuhan tersebut dengan menolak mangsa dari arah belakang sehingga mangsa terdorong ke landasan komuter bawah tanah lalu dilanggar komuter berkenaan sehingga menyebabkan kematiannya.

Gambar oleh Seth Gottfried
“She told police that she pushed a Muslim off the train tracks. She said, ‘I’ve hated Hindus and Muslims since 2001, since they put down the Twin Towers. I have been beating them up since.’”

Menendez telah ditahan pada kira-kira 5 pagi di Empire Boulevard and Bedford Avenue.

Beliau telah disoal siasat semalam di Forest Hills, Queens, station house. Beliau pada mulanya menafikan berada di stesen keretapi bawah tanah pada masa kejadian namun kemudiannya mengaku melakukan serangan itu dengan memberitahu polis “I’ll just plead guilty,”

adiosNo comments:

Post a Comment