Friday, January 25, 2013

Asal Usul Semua Perdana Menteri Malaysia

Tun Dr Mahathir Mohamad dalam bukunya A Doctor in the House mengaku bahawa beliau berketurunan India tetapi boleh menjadi Melayu. 

Melayu celah mana? Jika bapa seorang melayu baharulah layak bergelar melayu kerana baka seseorang adalah daripada bapanya.

Di era Mahathir lahirlah muka-muka tak melayu yang langsung tiada darah melayu tetapi mendakwa berbangsa melayu mewakili umno yang banyak sekali terdapat di Penang. 

Lahirlah juga ramai individu yang memeluk Islam bukan kerana menyintai agama Islam tetapi hanya ingin bergelar melayu dan mendapat segala kelebihan sebagai bumiputra. Ruang sudah dibuka untuk penipuan maka apa dipinta itulah yang didapat.

Masih mengekalkan perangai kafirnya seperti minum arak, berjudi, berzina, melanggan pelacur dan berniaga sesuatu yang haram sesuatu yang haram di sisi agama Islam. Menipu adalah mainan harian. Jebang sana sini tentang keislaman mereka mengalahkan alim ulama tersohor antarabangsa lulusan universiti Al Azhar disamping memburukkan orang lain yang nyata lebih baik Islamnya.

Fenomena “kahwin campur” ini adalah biasa di Malaysia di mana jika dilihat pada Perdana Menteri Malaysia, maka kita akan dapati bahawa Tunku Abdul Rahman mempunyai pertalian darah dengan raja-raja Siam, Tun Razak berketurunan Bugis, Tun Hussein Onn berdarah Turki, Mahathir diketahui keturunan India, dan Tun Abdullah Badawi mempunyai campuran darah Arab dan Cina.

Tetapi lihatlah kulit mereka termasuk Mahathir. Walaupun berdarah asing namun mereka memiliki ciri-ciri melayu yang tidak dapat dinafikan kerana tetap ada darah melayu dalam diri mereka.. 

Berbeza sekali dengan mereka yang terdapat di Penang. 

Terdapat mamak penang yang 100% india muslim tanpa perkahwinan campur dengan melayu turut mendapat status melayu (bumiputra). Sekarang keadaan menjadi semakin buruk dengan kehadiran myanmar, pakistan, bangladesh.dan kemboja. Setelah mendapat kad pengenalan, mereka ini juga akan bergelar melayu (bumiputra).Entah betul Islam entah tidak. Berlambak Bangladesh minum beer secara terbuka di seksyen 16 Shah Alam.  Inilah dasar sial yang diwujudkan oleh umno demi mempertahankan kuasa.

Menurut wikipedia Tun Mahathir bin Mohamad (disebut [Mahathir bin mohamat̚]; lahir 10 Julai 1925) Mahathir dilahirkan di tempat yang cantik yang dipanggil Alor Star di Kedah, , anak bongsu daripada sembilan adik-beradik. Dari pasangan seorang guru dan seorang suri rumah. 


Bapanya, Mohamad Iskanda, adalah seorang guru yang berasal dari-India, yang merupakan anak seorang Muslim Malayalee (yang berhijrah dari Kerala) manakala ibu Mahathir sendiri, Wan Tampawan, adalah Melayu.

Semasa Perang Dunia II, 
Wan Tampawan menjual pisang goreng dan makanan ringan lain untuk menambah pendapatan keluarga semasa pendudukan Jepun di Tanah Melayu.-wikipedia

Kalau Tun Razak Berdarah Bugis bermakna Najib Razak juga begitu.

Orang bugis ini sering digambarkan sebagai orang-orang yang berani dan bijak dalam ehwal laut. Merupakan satu bangsa yang berkemahiran tinggi dalam pembuatan kapal-kapal besar. 

Berperang memang boleh dianggap sebagai hobi sejak dahulu lagi. Kerana itu semasa kita pelajari sejarah Kedah, Selangor dan Johor ada sahaja cerita anak bugis menjadi tentera upahan untuk berperang bagi pihak seseorang anak raja di  Tanah Melayu.Menurut sistem dalam negara Malaysia setiap anak daripada perkahwinan campur akan dibangsakan kepada bangsa bapanya. Apabila seorang lelaki cina berkahwain dengan wanita india maka anak akan dibangsakan kepada cina dan begitulah sebaliknya. Begitu juga dengan mereka yang berkahwian dengan melayu Islam. Anak-anak mereka akan dibangsakan kepada bangsa mereka. Jika melayu bapanya maka melayulah ia dan jika cina bangsanya maka cina lah dia.

maka wujudlah peristiwa anak-anak India muslim yang berkahwin dengan wanita melayu didaftarkan sebagai ank lelaki atau anak perempuan kepada bapanya. Termasuklah Mahathir. Nama asal beliau ialah 'Mahathir anak lelaki Muhammad' kerana pada masa itu mahathir dibangsakan kepada bangsa india.

Namun begitu sistem ini tidak diguna pakai  kepada sesaiapa yang berkahwin dengan orang-orang melayu dan memeluk Islam pada hari ini. Kesemua anak-anak hasil perkahwinan campur dengan lelaki atau wanita melayu akan dibangsakan kepada melayu

Keran itulah melayu kini ada bermacam - macam warna.... wakkaaMisi Tawan Selangor - 40,000 warga asing Sabah dipindah ke Selangor


NASHA Terus Cabar PAS - Iringi Najib di Gazaadios


1 comment:

  1. Kunjungi situs saya :
    http://rahasia-dibeber.blogspot.com/2013/09/video-yang-jarang-dicari-umum.html

    atau klik pada nama saya

    penting, kaharingan dan kristen dayak mengancam Bugis di topix

    ReplyDelete