Tuesday, December 18, 2012

Pill Propecia Terbukti Berkesan Besarkan Punggung dan Buah Dada Tanpa Silikon

ANTARA rawatan yang paling mendapat sambutan di seluruh dunia bagi mengawal masalah keguguran ialah pengambilan pil Propecia oleh lelaki. Ia berfungsi dengan menukarkan hormon testosteron kepada dihidrotestosteron sekali gus menggalakkan pertumbuhan rambut normal.Ia cukup mujarab.

Bagaimanapun, pengambilan pil itu secara berterusan dikatakan memberikan kesan sampingan yang mengejutkan. Baru-baru ini, seorang jurutera perisian komputer dari Tampa, Florida, Amerika Syarikat (AS), William McKee, 38, mendakwa dia mengalami perubahan fizikal yang mendadak selepas sembilan bulan mengambil pil itu. Menurut McKee, antara perubahan fizikal itu termasuklah penambahan ukur lilit pinggul serta dada.

“Saya dapat merasakan perubahan yang berlaku pada diri saya sejak mengambil preskripsi itu. Walaupun saya telah berhenti mengambilnya, kesan pil itu masih ada sehingga ke hari ini.
“Menurut doktor, pil Propecia mampu merendahkan kadar hormon testosteron sekali gus menyebabkan ciri kelakian saya hilang sedikit demi sedikit,” kata McKee dalam satu temu bual.

McKee yang mempunyai seorang anak lelaki hasil perkongsian hidup bersama bekas isterinya menjelaskan, dia berazam untuk meneruskan proses transisi itu dan seterus berubah menjadi wanita sepenuhnya.

Lain pula kisahnya dengan seorang lagi lelaki AS, Kevin Malley, 31. Atas nasihat doktor, dia mengambil pil tersebut selama lebih kurang lima bulan. Akibatnya keinginan seksnya semakin menurun dan dalam masa yang sama, saiz alat kelaminnya terus mengecut.

Seks Lelaki Mengecut

“Saya hanya mahu pengeluar ubat itu sedar bahawa ubat itu mampu merosakkan hidup pengguna di seluruh dunia. Saya ialah salah seorang daripada mereka,” katanya.

Menurut Pakar Perbidanan, Sakit Puan dan Kesuburan Hospital Pantai Kuala Lumpur, Dr. Eeson Sinthamoney, pengguna di negara ini seharusnya tidak mengambil Propecia dalam dos yang berlebihan. Ini kerana wujud elemen antiandrogen dalam ubat itu yang boleh menjejaskan kesihatan serta kesuburan kaum lelaki.

“Ciri kelelakian setiap individu bergantung pada jumlah hormon androgen yang ada padanya. Jenis hormon androgen utama bagi kaum lelaki dikenali sebagai hormon testosteron.
“Masalah keguguran rambut yang dialami oleh kaum lelaki pula sangat berkait rapat dengan penghasilan hormon androgen yang terlalu tinggi di dalam tubuh.
“Jadi, apabila hormon androgen meningkat, kadar pertumbuhan rambut pula akan semakin berkurangan,” jelas Eeson mengenai sebab berlakunya masalah keguguran rambut dalam kalangan lelaki.

Mengulas lanjut mengenai kesan positif Propecia, Eeson berkata, apabila pesakit mengambil pil itu, kandungan antiandrogen yang ada di dalamnya mampu menyeimbangkan hormon androgen sekali gus memulihkan masalah keguguran rambut.

“Kerana itu pesakit disarankan supaya mengambil pil Propecia dengan dos dan mengikut kadar masa yang telah ditetapkan,” katanya.

Eeson menambah, apabila seseorang pesakit itu mengamalkan pengambilan pil ini secara berterusan ataupun mengambilnya secara berlebihan, tahap kesuburannya pasti akan terjejas, penghasilan sperma berkurangan manakala ciri kewanitaan mula kelihatan.

“Secara logiknya, apabila hormon yang membawa ciri kelelakian berkurangan di dalam tubuh, maka kecenderungan seksual dan keadaan fizikal turut berubah.
“Justeru, sebelum bercadang untuk mencuba sebarang jenis ubat-ubatan, individu yang mengalami masalah rambut gugur perlu mendapatkan nasihat pakar terlebih dahulu,” jelas Eeson. (Kosmo)
.........................

Jika ia tidak sesuai buat lelaki, secara logiknya ia sesuai untuk wanita terutama yang mempunyai buah dada dan pinggul yang kecil. Amalkan makan pil ini selama 9 bulan dan segalanya akan jadi OK.

AWAS ini hanya pendapat GeloraHatiMuda berdasarkan pemahaman daripada teks berita di atas. So tak payah la nak isi silikon dalam buah dada dan punggung supaya kelihatan besar untuk menawan suami.

Tetapi AWAS pill ini tidak disaran kepada wanita yang masih mahu mengandung kerana ia dapat mengecutkan zakar bayi sekiranya bayi anda kelak adalah lelaki.

Women who are or may be pregnant must not use PROPECIA and should not handle crushed or broken PROPECIA tablets because the active ingredient may cause abnormalities of a male baby’s sex organs. If a woman who is pregnant comes into contact with the active ingredient in PROPECIA, a doctor should be consulted. PROPECIA tablets are coated and will prevent contact with the active ingredient during normal handling provided that the tablets are not broken or crushed.- oleh propecia.comadios

No comments:

Post a Comment