Monday, December 17, 2012

Pamer Tetek dan Pusat di Malai Rock Station Bistro

Siapa tidak kenal dengan Raja Rock 2011-2012 ini? Pusat hiburan tersebut dinamakan Malai Rock Station Bistro yang menyediakan minuman keras dan sebagainya. Menurut maklumat, ada yang mengatakan bahawa Awie berada di tempat tersebut hanya untuk menyambut hari jadi dan meraikan pertandingan ratu cantik. Ada juga yang mendakwa beliau sedang merasmikan kelab malam yang baru dibuka itu. Ada pula mendakwa kelab tu AWIE YANG PUNYA...Menurut sumber, gambar diambil ketika majlis hari jadi dan pertandingan pakaian tercantik. Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaahhh, lawa lawa aweks2 tu ehk.. Dah nama majlis kat kelab malam, takkan minum air sirap je kot? Takpun air teh panas? Cuba tengok anak sape yg datang tu.. Cina? Melayu? India? Anak korang ada x? Baik korang tengok bebetul..- Era Pasca
................................
Mengapa perlunya gua siarkan gambar-gambar ini? Gambar-gambar ini menunjukkan betapa melayu sudah jauh meninggalkan norma yang selama ini diterima pakai sebagai budaya melayu. Tidak ada lagi kesopanan dalam berpakaian. Tiada lagi rasa malu mendedahkan aurat secara berlebihan dan minum air yang terang dan nyata haram bagi seseorang yang beragama Islam.  Mereka ini adalah orang-orang yang memalukan Islam. Jika mereka tidak mahu bertaubat, Adakah Islam masih perlukan mereka?

Meskipun Awie adalah orang UMNO namun gua tidak berminat berbicara tentang politik dalam situasi ini. Gadis-gadis dan lelaki muda yang kelihatan gembira dengan apa yang mereka lakukan lebih menarik perhatian gua. Terus terang sahaja gua tak kisah kalau gadis-gadis itu berbangsa eropah atau latin kerana mereka bukan Islam tetapi apabila yang terpapar adalah wanita-wanita Islam , hati mula berasa 'getik' atau menyampah. Benci sebencinya.

adios
adios

No comments:

Post a Comment