Monday, December 31, 2012

Denmark dan Babi - /swinemark/porkmark/babimark/pokemak

Mungkin Denmark harus mempertimbangkan untuk menukar namanya kepada Svinmark (Pigmark) dan menamakan semula modal, Grishagen (Pigharbor) untuk mencerminkan hakikat bahawa majoriti penduduknya pada hakikatnya adalah babi.

Industri babi di Denmark adalah salah satu bahagian yang paling penting ekonomi Denmark. Dari segi nilai perolehan tahunan, Koperasi Mahkota Denmark untuk pengeluaran babi adalah syarikat ketiga terbesar di negara ini. Sesetengah  60.000 bekerja dalam industri babi.

Denmark mempunyai satu Jawatankuasa Kebangsaan bagi Pengeluaran Babi yang menjalankan penyelidikan mengenai pengeluaran dan pemprosesan babi. Denmark menternak babi di dalam keadaan yang sangat tidak berperikemanusiaan.

Orang Denmark suka daging babi yang banyak lemak.

Dalam usaha untuk meningkatkan kandungan lemak babi, petani babi Denmark mengehadkan pergerakan babi. Satu babi Denmark menghabiskan seluruh hidup di kandang di mana ia hanya boleh berdiri dan duduk sehingga ia disembelih. Satu bentuk penternakan yang amat kejam.

Walaupun bilangan pengeluar daging babi di Denmark telah menurun sejak 30 tahun yang lalu. Jatuh dari kira-kira 80,000 pada tahun 1975 kepada kira-kira 10,000 pada tahun 2004. Namun bilangan babi yang dihasilkan pada masa yang sama telah meningkat lebih daripada dua kali ganda iaitu dari 11.3 juta pada tahun 1970 kepada 25.2 juta pada tahun 2004.

Orang Denmark jelas makan banyak daging babi. Menurut hasil kajian Denmark, orang Denmark makan kira-kira 122 paun per kapita pada tahun 2004.  85-90 peratus pengeluaran daging babi Denmark dieksport, menjadikan Denmark pengeksport daging babi terbesar di dunia.

Dendam Kesumat gua pada lu denmark /swinemark/porkmark/babimark/pokemak*

Lu hina nabi gua. Jadi punca kartun disebarkan setiap negara. Kini Perancis nak buat komik nabi kami untuk sambung kerja lu meneruskan provokasi terhadap kami. Haramjadah lu..... 

Tunggu kehadiran entry org denmark suka kongkek babi.. sial punya bangsa

adios

No comments:

Post a Comment