Friday, December 28, 2012

Demonstrasi Tuntut 'Father Joseph Lim Guan Eng' Mohon Maaf

GEORGE TOWN, 28 Dis (Bernama) - Ahli JMPP berarak 500 meter dari sebuah masjid di Jalan Macalister ke Komtar selepas solat Jumaat hari ini untuk menuntut permohonan maaf daripada Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng atas seruan beliau supaya kerajaan persekutuan untuk membenarkan menggunakan perkataan "Allah" dalam Injil bahasa Melayu.

Kumpulan yang terdiri daripada kira-kira 50 ahli, diketuai oleh Penyelaras JMPP Mohd Hafiz Mohd Nordin, membawa sepanduk yang menuntut  "Father Joseph Lim Guan Eng" memohon maaf dan menarik balik kenyataan beliau ketika mereka mula berarak pada kira-kira pukul 2 petang.

Pergelutan hampir tercetus apabila polis cuba menghalang penunjuk perasaan daripada berarak ke Komtar selepas mereka berkumpul di hadapan masjid.

Walau bagaimanapun, selepas rundingan ringkas antara ahli-ahli kumpulan dan polis, mereka telah dibenarkan untuk berarak melalui Jalan Pulau Pinang yang sibuk, sehingga membuatkan trafik terhenti. YahooSementara itu Pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, Ustaz Saleh Man, berkata pihaknya tidak ada kena-mengena dengan sebarang penganjuran demonstrasi tersebut. Beliau turut ditanya tentang kehadiran bekas Ketua Pemuda PAS Pulau Pinang, Mohamed Hafiz Nordin pada demonstrasi tersebut, Saleh enggan mengulas lanjut, bagaimanapun berkata ramai mengenali 'siapa' Hafiz.

 kihkihkih

Deepak Dakwa DIPAKSA Jual Astacanggih


Permohonan Guna nama ALLAH Dalam Bible Tidak Relevan


adios

No comments:

Post a Comment