Tuesday, November 13, 2012

Waris-Waris Buruh Landasan Keretapi Maut Wajib Tuntut Hak Ke Atas MISC



Sebelum ini gua malas nak beri api sebab tak ada asas untuk berbuat demikian. La ni dah ADA...

Berdasarkan berita di atas , jelaslah bahawa wang pampasan untuk waris-waris buruh paksa landasan keretapi maut telah dibayar oleh kerajaan Jepun kepada kerajaan Malaysia. Namun yang menghampakan ialah wang tersebut tidak diberi kepada pihak yang berhak sebaliknya diguna untuk menubuhkan MISC (Malaysian International Shipping Corporation). Banyak kapal tu bro!!!!

Waris-waris yang berkaitan hendaklah bersatu padu dan menubuhkan kesatuan untuk menuntut hak mereka ke atas MISC. Oleh kerana MISC ditubuhkan dengan wang milik mereka, maka mereka berhak ke atas MISC. Minta nasihat peguam untuk mendapatkan semula hak anda dalam MISC.

kalau dah dapat belanja gua naik kapal free. kapal barang pun kapal barang la..
yang penting gua dapat naik kapal
wakaka


adios

No comments:

Post a Comment