Thursday, November 29, 2012

terimalah special for u "Bala Returns" walaupun mereka telah mandi Tolak Bala


Himpunan Sarkas.."Alif Tendang Wau" UMNO bagaikan...."Melutut di Tepi Gantang"......hehe

Himpunan Umno terdesak ini penuh dengan Fitnah dan Tomahan Umno terhadap pembangkang. Ucapan-ucapan mereka hanya lah untuk memastikan mereka terus di beri kuasa dan mandat...sedangkan Persoalan-persoalan hakikat sebenarnya isu-isu rakyat masih lagi belum terjawab oleh Umno.

Pop Jib umno bagaikan hilang akal didalam ucapannya...lebih mirip melepaskan geram, ketakutan dan juga fohbia terhadap pembangkang dan rakyat. Mandat yang di berikan didalam ucapannya hanya lah semata-mata untuk memastikan beliau terus mendapat status VIP atau VVIP didalam kuasa agar tidak disabitkan kesalahannya. Dosa-dosa yang dilakukan oleh umno sepanjang pemerintahan mungkin di ampun oleh Allah di alam maya...tetapi adakah Allah tiada kuasa memberi Bala Petaka??. jika Allah berkeinginan untuk menjatuhkan BalaNya...bila-bila masa sahaja. Tetapi itu kuasa Allah mutlak.

Tahu kah Umno terhadap Bala?. Ini lah berlaku kekucaran didalam Himpunan sarkas ini. Sarkas juga penuh dengan adegan-adegan yang mungkin seram....kagum..dan ngeri. Tetapi....jika Allah timpakan Bala yang final....boleh kah Umno mengelaknya??.

Rakyat sentiasa berdoa...agar di jauhi Bala Petaka atau pun kemusnahan....Tetapi jika Bala yang mendatang???....Lu Pikkiaq La Sendiri.....hehehehehe- ibni battutahepisod seterusnya nantikan "return of the drebar @ supir" untuk menambah luka si polan


No comments:

Post a Comment