Saturday, November 3, 2012

SYRIA: Gadis-Gadis Cantik Ini Berjuang Demi Jihad


Kita masih tercegat di sini sedang saudara kita berjuang menegakkan Islam dan paling menyedihkan mereka adalah wanita-wanita yang seharusnya dilindungi sebaliknya mereka berjuang melindungi.
Betapa gigihnya mereka mempertahankan agama dan bangsa. Melawan kekejaman musuh yang mendakwa mereka umat Muhammad yang sebenar.Malang apabila anak muda Malaysia yang cuba memasuki Syria untuk berjuang menentang syiah laknatullah, mereka telah ditangkap dan dituduh sebagai pengganas. Lebih menyedihkan apabila menteri kita turut mengakui kenyataan Lebanon.

Ketika perang Afghanistan menentang penjajahan Rusia, beribu-ribu anak muda Malaysia dan Indonesia berjihad membantu mujahiddin sehingga tertewasnya Russia. Salah seorang yang masih hidup adalah anakanda kepada TGNA yang pernah dipenjara kerana ISA.

Tatkala kita berjuang dengan pena untuk membebaskan diri daripada belenggu penjajah sebangsa, mereka berjuang dengan darah dan nyawa. Sempena jumaat penghulu segala hari ini , marilah kita bersama-sama berdoa agar Allah kurniakan kemenangan kepada mereka.


adios

No comments:

Post a Comment