Tuesday, November 20, 2012

Mursi Mula Bikin Panasss - pejuang jihad Mesir mula memasuki Gaza, Erdogan simpan telorrKetika Gaza terus dibedil Israel pada hari ke-5 berturut=turut , pihak berkuasa Mesir telah  membenarkan konvoi lima buah bas yang memuatkan  400 aktivis untuk memasuki Gaza melalui sempadan Rafah demi menunjukkan sokongan dan perpaduan dengan Gaza.

Ini menunjukkan sokongan yang lebih radikal dari dasar rejim Mubarak semasa perang Israel '08-'09 ke atas Gaza.

Aktivis-aktivis juga membawa bekalan yang amat diperlukan seperti bekalan perubatan dan bantuan kemanusiaan kepada Al Syifa Hospital, di Gaza, di bawah penyelarasan Bulan Sabit Merah Mesir.

Manakala maklumat dari facebook pula menyatakan Mesir telah menghantar sukarelawan jihadnya ke Gaza.

Allahuakbar! Bantuan dari Mesir telah tiba.
-------------------------------------------------------------
Pemuda Mesir yang berada di Gaza:
"Terima kasih Gaza, yang telah mengumpulkan kami bersama-sama untuk satu matlamat iaitu untuk menentang penjajah. Kami telah datang tanpa arahan bahkan tiada siapa berhak menghalang kami untuk memasuki Palestin apabila kita mahu untuk menyokong pejuang Gaza."

Hampir 600 pemuda Mesir sukarela memasuki Gaza siang tadi selepas pintu sempadan Rafah dibuka dan bantuan disalurkan tanpa memerlukan pasport.- fbpage amanpalestine

Apa pun hakikatnya , kehadiran sukarelwan Mesir di Gaza adalah satu langkah provokasi terhadap Israel. Jika tidka berhati-hati Israel akan turut diperangi rakyat mesir apabila ada antara sukarelawan yang dihantar merak cedera atau terbunuh akibat serangan Israel.

Mursi pernah mamberi amaran kepada Israel seperti di bawah


 Semoga langkah Mursi akan turut disertai oleh Erdogan sebagai menyahut cabaran jihad 

Mamposss Kau!!!! 5 Juta Warga Israel bakal tinggal dalam terowong

 Zionis Akan Lenyap Bersama Musim Semi Revolusi Dunia Arab 

Mengenali Briged Al Qassam - Generasi Muda Perindu Syahid


Gaza yang perang gua yang panas...

adios

No comments:

Post a Comment