Thursday, November 29, 2012

Gua Pun Nak beri amaran - Shahrizat jangan main api soal perang Melayu tidak bodoh

Kebodohan pemimpin politik yang acap kali mengugut seolah-olah 13 mei satu senjata baru bagi mereka untuk menakut-nakutkan rakyat yang ingin mengubah kerajaan. Jika tidak tahu apa itu perang jangan main-main tentang perang.

Shahrizat perlu ingat,

Dikhuatiri penghapusan ethnik akan menjadi agenda utama orang-orang melayu sekiranya umno melancarkan 13 mei. Perang kali ini jika terjadi bukan melibatkan racisme sempit lagi tetapi melibatkan agenda dan pegangan politik dari sudut yang lebih besar iaitu nasionalisme melayu hakiki yang selama ini cuba dihakis sedikit demi sedikit oleh umno dengan penglibatan mamak dan bangsa-bangsa lain dalam umno.

Kebencian Melayu terhadap mamak, myanmar, bangla, vietnam dan pakistan yang dipendam selama ini akan dilepaskan di merata ceruk negara. Penghapusan ethnik-ethnik ini akan berlaku. Ini akan membuatkan hubungan Malaysia dengan dunia terjejas. Ekonomi hancur....

Sharizat jangan ingat melayu bodoh, Melayu berbeza dengan bangsa-bangsa lain. Melayu itu unik , berbalah dalam isu harian tetapi bersatu dalam dalam perang.

Adakah Shahrizat yakin perang berasaskan politik sempit kepartian akan berlaku?

Dengan andaian 50% melayu 80% cina dan 80% india menyokong PR, berbanding 50% melayu, 20%cina, 20% india, 100% myanmar, 100% bangla, 100% Indonesia, 100% pakistan dan 100% vietnam menyokong umno;

Jika itu andaian yang diguna pakai Shahrizat untuk menakut-nakutkan rakyat akan terjadinya 13 Mei sekiranya umno kalah, Sharizat silap BESAR. Perang mana-mana pun tidak menguntungkan sesiapa. Malaysia akan rugi besar jika perang saudara berlaku. Tapi kalau Shahrizat teringin nak merasa dan nak tengok apa yang gua nyatakan di atas itu berlaku. Silakannn.

Seruan gua buat Sharizat..

Tolong sedar diri sikit.. kalau bodoh sila bodoh sorang-sorang. Nak selak kain, selaklah kain sorang-sorang, Jangan sebarkan kebodohan untuk jadi habuan gelak tawa orang lain.

angin Gaza masih dalam tubuh gua ni. Nak sangat perang jom la...

wakaka

adios

No comments:

Post a Comment