Friday, November 16, 2012

Israel Siap Sedia Berperang Dengan Hamas Setelah Serangan Udara Gagal

Terkini 5.am waktu Malaysia. Tentera Israel dan pasukan kereta kebal dikerah  ke arah sempadan Gaza hari ini. Kerajaan Israel meluluskan panggilan ke atas Pasukan tentera simpanan apabila serangan udara gagal untuk menghentikan serangan roket (DAP... wakaka) yang dilancar dari wilayah yang dikawal Hamas.

Sasaran pertama serangan udara Israel adalah kepada Ahmed Jabari, ketua sayap ketenteraan Hamas dari briged Ezzedeen al-Qassam. Ia diikuti oleh siri gelombang serangan udara terhadap pejuang Hamas lain, bangunan, dan pengkalan terutamanya pengkalan yang dipercayai melancarkan serangan roket (DAP) terhadap Israel termasuk roket jarak jauh Fajr buatan Iran yang berkemampuan menggegar Tel Aviv.

Dalam pada itu Mesir telah memanggil pulang dutanya dari Israel sebagai bantahan kepada serangan yang membunuh 13 orang rakyat Palestine.

Tindakan itu juga menurut pandangan wasukalu adalah satu petanda awal putusnya hubungan diplomatik antara kedua-dua negara. Jangkaan itu dibuat berdasarkan fakta bahawa Hamas adalah salah satu sayap dalam Ikhwanul mukminin yang kini memerintah Mesir.

Semalam Hamas dan beberapa pasukan pejuang lain telah membedil Selatan Israel dengan tidak kurang 200 roket yang mengakibatkan tiga rakyat Israel mati. Kematian itu merupakan yang pertama di pihak Israel dalam persengketaan kali ini.

Serangan roket Hamas


suasan di Gaza akibat pengeboman Israel


Lawak sikit jom!
Inilah roket yang DAP  yang bakal memusnahkan yahudi Malaysia

 DAP bermaksud roket la.. saja kaitkan dengan politik Malaysia.
wakaka

adios


No comments:

Post a Comment