Sunday, November 25, 2012

Berita Buruk Buat Yahudi Zionis- Israel dijangka serang lagi selepas pilihanraya.

Senior Hamas leader Ismail Haniyeh, Islamic Jihad leader Mohammed
Al-Hindi, and senior Fatah official Nabil Shaath celebrate the end of the
war at a Gaza City rally Nov. 22, 2012. (Reuters/Ahmed Zakot)


Ini adalah gambar terbaru sempena meraikan gencatan senjata Hamas dan israel di Gaza. Khabar mengembirakan untuk umat Islam di seluruh dunia apabila gambar ini menunjukkan Hamas dan Fatah bersama-sama meraikan kedamaian ini.
Hamas
Fatah

Kedua-dua pihak itu tidak pernah bersatu hati dalam apa jua bentuk sebelum ini. Malah mereka pernah berperang hingga menumpahkan darah dan nyawa suatu ketika dahulu iaitu selepas Hamas memenangi pilihanraya 25 januari 2006.

Selepas pilihanraya itu Paletine telah terbahagi kepada dua pemerintahan dengan Hamas menguasai Gaza manakala Fatah mentadbir Tebing Barat. Pada April 2011 kedua-dua parti politik ini bersetuju untuk bergabung dan menyatukan kedua-dua kerajaan menjelang pilihanraya umum 2012.

Gambar di atas sungguh menenangkan jiwa. Gambar ini menunjukkan bukan sahaja pemimpin mereka bersetuju bergabung malah kesemua pengikut dan penyokong kedua-dua kerajaan ini. Gabungan dua parti terbesar Palestine ini akan membawa kepada satu era baru untuk rakyat Palestine. Palestine bakal digeruni Israel dan usaha pasti akan dilakukan untuk menggagalkan gabungan ini.

Marilah kita sama-sama mendoakan agar kedua-dua belah pihak berwaspada dengan hasutan syaitan dikenali  yahudi Isreal...(macam ameno la pulak... wakaka) Al-Qassam, al-Quds Battalions, Jerusalem Battalions, Jerusalem Brigades,dan Sayf al-Islam Brigades perlu menangkis segala fitnah yang bakal ditimbulkan yahudi bagi menggagalkan penyatuan ini.

Serangan Israel ke atas gaza berkemungkinan besar akan terjadi bagi menghalang penyatuan ini. Sejurus gencatan senjata diisytihar di Mesir Liberman telah memberitahu sidang media bahawa"akhirnya perlu untuk menumbangkan rejim Hamas". Nethanyahu juga melahirkan kenyataan yang hampir serupa pada 23 nov lalu.

 **Israel memang tidak pernah patuh kepada setiap perjanjian gencatan senjata yang dipersetujuinya.
Ariel Sharon bersumpah akan bakar setiap bayi dilahirkan di Palestin

SUMPAH ARIEL SHARON PD TAHUN 1956

"Saya bersumpah, saya akan bakar setiap bayi dilahirkan di Palestin. Wanita dan kanak-kanak Palestin lebih bahaya berbanding lelaki dewasa. Selagi mereka masih kelihatan, ia menunjukkan generasi itu akan berterusan..."

Inilah sumpah janji Ariel Sharon pada 1956. Daripada ucapannya ini, tahulah kita kenapa Israel sehingga hari ini sengaja sasarkan roketnya ke arah penempatan padat di Palestin. Tujuannya jelas, mahu menunaikan sumpah Ariel Sharon. Menghapuskan pewaris di bumi Palestin.

Bagi Israel, ancaman kanak-kanak Palestin lebih bahaya berbanding pemuda dewasa. Betapa tidak, di usia masih muda, kanak-kanak Palestin sudah ramai mampu menghafal al-Quran. Perkara ini menjadi momok luar biasa menakutkan Israel. Mereka menilai kanak-kanak generasi penerus perjuangan Palestin yang akan menentang berdirinya negara Zionis Israel.

PERANAN KITA

“Tidak sempurna iman seseorang di antara kalian sehingga ia mencintai saudaranya sebagaimana ia mencintai dirinya sendiri.” (H.R Bukhari dan Muslim).adios

No comments:

Post a Comment