Wednesday, November 14, 2012

AMeno Ibarat Anak Penghulu Komeng, Meroyan Tak Sudah Apabila 'Pinangan' Ditolak


Ingat anak penghulu komeng? Seorang lelaki tak hensem yang gilakan anak dara cantik jelita dalam filem melayu lama lakonan Nordin Ahmad. Apabila pinangan ditolak anak si komeng ni mula meraban. Frust dan malu tak terkira sehingga sanggup melakukan kejahatan, menculik dan cuba merogol gadis impiannya itu. Begitulah perumpamaan yang tepat untuk menggambarkan buruknya rupa umno sekarang. 

Apabila semua usaha memujuk PAS untuk bersatu gagal.(salah satu bukti di SINI) Umno terus menekan PAS dengan pelbagai cara. Umno menggunakan agama untuk menarik keyakinan orang-orang Islam dengan memburukkan PAS dengan pelbagai kata nista, PAS parti ajaran sesat, syiah, wahabi, yahudi dan sebagainya.

Kebodohan umno terserlah apabila mempergunakan 'penjenayah' untuk menekan PAS dalam isu-isu agama selain pencacai-pencacai yang tahap pengetahuan agamanya entah level berapa. 

Lihat saja pengulas-pengulas isu Nurul Izzah,  bukan daripada mereka yang berpengaruh dalam bidang agama Islam seperti mufti Perak , menteri agama, ustazah cukur kening, noh gadut atau nakhaei. Sebaliknya yang mengulas isu Nurul Izzah adalah cap ayam belaka... zul nordin, mamak kutty,ibrahim ali, fatul bari, hassan jati dan sekor lagi yang berangan nak kalahkan Nurul Izzah di Lembah pantai... adoi,  apa nama...  wakaka!'

Bertambah jelas kebodohan mereka apabila menekan PAS dalam isu Nurul Izzah ini. Nurul Izzah tu orang PKR bukan PAS. 

Apabila 'penjenayah' memberi ulasan tentang agama, pastinya hanya menjadi bahan gelak manusia-manusia yang kenal akan agama itu sendiri.... yang tak tahu agama pula akan kono kencing dengan penerangan tah apa-apa yang dikemukakan mereka. 

Lihat tingkah laku 'anak penhulu komeng' - orang umno meroyan 

ini bukti perjuangan keagamaan umno??? . Jijik.. yang pompuan tu pun dok 'stimm' tengok.

ini pulak pejuang melayu, islam dan raja-raja


memperjuangkan agama dengan memegang kote? umno style!!!!

 wakaka

Kita sama-sama tolong budak ni bro...
adios

No comments:

Post a Comment