Sunday, October 28, 2012

Nak Kekal Jadi Jantan Hebat? Mai Sini

Kesihatan buah pinggang dan jantung adalah sangat penting kepada manusia terutama lelaki. Tabib cina dahulu kala menggunakan pelbagai kaedah termasuk menggunakan sumbu badak dan organ harimau bagi memulihkan kekuatan buah pinggang lelaki serta menggunakan ginseng untuk melancarkan perjalanan darah dari jantung ke seluruh badan demi mengekalkan kekuatan 'kejantanan'lelaki.

Dengan penggunaan petai sebagai sumber rawatan dan pencegahan kencing manis dan menguatkan buah pinggang, lelaki boleh kekal sihat dan dapat melaksanakan tanggungjawab sebagai suami seperti biasa.


KHASIAT PERUBATAN PETAI

Biji Petai
* Khasiatnya ialah apabila dimakan dapat merawat masalah hati (liver), busung, bengkak buah pinggang, kencing manis (diabetes). Juga dapat membunuh cacing dalam perut serta usus, lalu keluar bersama najis.

Daun
* Daun petai boleh digunakan untuk merawat demam kuning. Caranya ialah dengan merebus daun petai, kemudian airnya dibuat minum.

Akar (kulit akar)
* Ini khusus untuk rawatan kencing manis (diabetes), juga direbus kemudian airnya diminum. Amalkan selalu.


Khasiat Petai Belalang
Petai belalang mempunyai buah yang kecil. Petai Belalang ini boleh didapati di kawasan kampung. Petai Belalang ini baik bagi mereka yang hendak merawat masalah buah pinggang, caranya ialah dengan mengeringkan sejumlah petai belalang. Setelah itu masukkan petai-petai yang telah dijemur kering itu ke dalam air panas. Minumlah ia setelah membiarkan seketika. Sangat mujarab. Bagi sesiapa yang ada masalah buah pinggang, bolehlah cuba. Setelah beberapa kali meminumnya, boleh jumpa doktor untuk membuat pemeriksaan.


Nasihat gua pada semua lelaki, jangan abai kesihatan terutama berkaitan kejantanan anda. Awasi kencing manis , ia musuh no. 1 keberfungsian zakar anda. Amalkan petua pemakanan yang sesuai supaya anda kekal 'jantan terhebat' untuk isteri anda.

Jangan sampai anda keluar pintu depan (bekerja) bangla masuk pintu belakang mengerjakan isteri anda. Bunyi macam seloroh tapi hakikatnya banyak berlaku. Fikir-fikirkanlah.

wakaka
adios

No comments:

Post a Comment