Wednesday, September 5, 2012

Setan Dah Ada Macai@Balaci


Inilah kali pertama gua dapat berita tentang setan yang terperanjat kerana manusia. Selalunya setan yang menterperanjatkan manusia melalui proksinya iaitu geng-geng hantu raya, hantu tinggi, pontianak, langsuir, drakula, jembalang tanah, jembalang air dan seangkatan dengannya.

Yang wa sangat pasti; setan kini boleh duduk senang lenang sambil minum air yang menyetimkan atau setidak-tidaknya pekena 'ice' sepam dua. Kerja setan dah ada balaci buat. Manusia dah jadi balaci setan. Macai dah ada buat apa buat kerja. Biar macai alias balaci buat semua kerja tu. Setan boleh lepak dengan bini-bini dan gundik-gundik untuk menambah kroni setan. Satu minit tembak sepancut. Pastu sepancut lagi. Pergh!!! lunyai wa cakap lu!

Bila setan terasa ngantuk boleh pekena 'ice' dua tiga pam lagi. Kompom rasa ngantuk hilang. Yang tinggal ialah rasa nak "ngantok". Ngantok ialah bahasa jawa yang bermaksud bikin anak. Maka ngantok sakan lah si setan sekalian yang ada kerana kerja-kerja rutin mereka telah diambil alih oleh macai alias balaci yang bersusuktubuhkan manusia.

Berparti dan berdisko sakan setan-setan. Musim cuti dah tiba. Cuti panjang yang tak terduga oleh setan dan keluarga setan-setan. 2012  tahun cuti iaitu cuti paling panjang bagi setan-setan yang bertugas di Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Paling menyeronokkan kerja-kerja mengganggu  jemaah masjid juga dah dijalankan oleh para macai setan.

" yehaaaa, yeeeebaa-yeebaa, andre-andre!" teriak setan jantan.
setan betina pula berlagu " waka-waka, ey-ey!"

wakaka!
adios

No comments:

Post a Comment