Thursday, September 13, 2012

Jennifer Lopez Bakal Gegar Ponggong Di Stadium Malaysia - Mana Ulama?

Rihanna dan Beyonce mungkin tidak berjaya menjejaki tanah Malaysia, namun kini, berita yang lebih baik menanti anda kerana penyanyi pop sensasi, Jennifer Lopez, buat julung kalinya akan membuat konsert di Malaysia pada Disember ini.

Apa bezanya penyanyi yang memiliki ponggong berinsuran USD300juta itu dengan penyanyi-penyanyi lain, Mengapa Lady gaga Diharamkan tetapi tidak Jennifer Lopez?

Bukankah mereka sama sahaja. Berpakaian keterlaluan ketika di pentas. Jika Lady gaga gua gelar sebagai the sependa performer, apa kurangnya Jennifer Lopez.

Diva pop terkenal ini juga berpakaian tidak senonoh ketika di pentas. Lihat sahaja gambar kecil di sebelah kanan (bawah)yang diambil ketika konsert American Music Award 2011

Pendekar Melayu Hassan Jati alias Hassan Akidah diharap dapat memberi kesedaran kepada kerajaan BN yang meluluskan konsert ini. Stidak-tidaknya membuat prencerahan kepada menteri agama Islam.

Hassan Diharap dapat memperngaruhi Majlis Fatwa Malaysia untuk mengharamkan konsert tersebut.

Begitu juga dengan ulama muda umno. Perdengarkan suara keikhlasan anda bagi mencegah kemungkaran ini. Jangan lagi nanti kena belasah dengan Dr Asri dan pencinta Islam yang lain.

Mengapa mesti Hassan Akidah dan Ulama muda umno?

Kerana suara-suara mereka adalah suara insan mulia yang tentu sekali mendapat perhatian pemerintah melalui Perdana Menteri dan Menteri Agama. Jika yang bersuara adalah Dr Asri atau ulama lain yang tidak sehaluan dengan umno , pastinya tidak akan didengar. Mana ada musuh mahu mendengar nasihat seteru...

So tak payahlah nak suruh Dr Asri mula dulu dan sebagainya. Mufti Besar Perak yang hebat dan tersohor juga punyai potensi untuk didengari. Jika mereka tidak mahu mendengar nasihat ulama umno, mufti besar dan menteri agama maka jelaslah kepada kita semua bahawa mereka memang DotDot...

Tetapi jika keempat orang bijak pandai dalam hukum hakam agama Islam yang gua sebutkan itu tidak mahu bersuara menentang perkara mungkar itu maka jelaslah pula bahawa mereka memang DOTDOTDOT berratus kali ganda.

adios

No comments:

Post a Comment