Thursday, September 20, 2012

"Ibu-Ibu Di Amerika 'Kongkek' Dengan Siapa Sahaja"- Mahathir Mohamad

KUALA LUMPUR, 18 Sept - Tun Dr Mahathir Mohamad menyatakan hari ini bahawa ibu-ibu Amerika "tidur dengan sesiapa sahaja" apabila dia menyerang Amerika Syarikat sebagai balasan kepada ucapan Hilary Clinton yang mempertahankan kebebasan bersuara.

Mantan perdana menteri Malaysia lantang berkata idea kebebasan bersuara sebagai sebahagian daripada hak asasi manusia adalah salah suatu yang tidak boleh diterima dalam budaya Asia atau umat Islam di seluruh dunia.

"Ia akan kelihatan bahawa dunia liberal Barat percaya bahawa kebebasan bersuara adalah lesen untuk mengutuk dan menghina orang lain tanpa had. Saya fikir nilai Barat telah gila, "Dr Mahathir menulis dalam blognya hari ini.

"Bagaimana perasaan anda jika ada individu datang kepada anda dan memanggil anda 'anak haram, keturunan daripada hubungan seks antara ibu dengan beberapa lelaki yang bukan suami yang sah di sisi undang-undang'?"

"Amerika tidak akan merasa apa-apa kerana dalam masyarakat mereka ini adalah normal. Ibu-ibu mereka tidur dengan sesiapa sahaja, "kata veteran politik itu.

Amalan sedemikian akan dianggap sebagai norma dalam masyarakat Amerika, katanya, sambil menambah bahawa selain daripada ibu-ibu di Amerika, bapa juga berkelakuan cara yang sama.
"Ia adalah satu ungkapan kesamaan jantina," katanya.-Dipetik daripada berita Malaysian Insider.

Teks Asal Dari Blog Mahathir berbunyi begini :-

1. Hilary Clinton defends the film which insults the Prophet of the Muslims because of freedom of expression, a part of human rights. I think Western values have gone crazy. In the name of human rights and free speech one can insult anybody. What kind of human society will we have if everyone can curse and denigrate everyone else? There will be no peace either between countries or religions or races or members of the public anywhere.
2. How would one feel if someone comes up to you and calls you “a bastard, the offspring of sex between your mother and some man who is not your legally wedded father.”
3. Well how would one feel? The Americans would feel nothing because in their society this is normal. Their mothers sleep around with just about anybody. That is the norm, they would say. So do their fathers. It is an expression of the equality of the sexes. -chedet
Bukan Gua Yang Kata
Mamak Madey Yang Kata
wakaka

adios

No comments:

Post a Comment