Wednesday, September 12, 2012

George Soros Turut Salur Dana Kepada Suaram

PETALING JAYA: Lebih daripada US $ 180.000 didakwa disalurkan kepada Suaram oleh organisasi Amerika yang ada dikaitkan dengan George Soros.

Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mendakwa [bahawa siasatan berterusan oleh kementeriannya mendapati 3 surat bertarikh 17 Oktober 2007, 18 Dis, 2008 dan Feb 12, 2010 menyatakan itu pemberian geran berjumlah AS $ 188,775.65 daripada sebuah organisasi dipanggil Open Society Institute kepada Suaram.

Surat itu juga menunjukkan bahawa Suaram, yang tidak didaftarkan di bawah Pendaftar Pertubuhan, telah menerima geran tersebut.menurutnya

"Sebagai pertubuhan yang tidak berdaftar, ia adalah menyalahi undang-undang bagi Suaram untuk menerima wang seperti ini," katanya.

Beliau berkata bahawa manakala kementerian hanya boleh menyiasat perkara itu, beliau berharap Bank Negara akan mengambil tindakan atas dakwaan tersebut mendakwa bagi membuktikan kesahihannya.

Ismail Sabri berkata demikian kepada pemberita selepas menyampaikan 1Malaysia Kad Diskaun Pelajar (KADS1M) di Universiti Malaya di sini.-thestaronline

adios

No comments:

Post a Comment