Wednesday, August 22, 2012

Warden Penjara Mati Diitkam, Penjenayah Makin Berani-Selamatkan Malaysia?

Johor Baru (The Star / ANN) - Seorang warden Penjara Changi Singapura mati selepas dia telah diserang hendap dan ditikam di luar sebuah pub di Johor Baru.
Lelaki berusia 43 tahun, yang hanya dikenali sebagai Ravi, dan rakan telah diserang apabila mereka keluar dari pusat hiburan popular di Jalan Melodi Merah di Taman Melodies di sekitar 05:00 pada hari Ahad.

Ravi mati selepas dia ditikam tiga kali oleh beberapa lelaki yang tersepit dia dan rakannya M. Gunaseelan, 29. Gunaseelan yang berjaya melarikan diri, berkata mereka cuba berjalan dalam arah yang berbeza apabila melihat lelaki bersenjatakan pisau yang datang ke arah mereka.

Beliau berkata dua orang lelaki mengejar dan menumbuk beliau manakala yang lain pergi mengeejar Ravi dan menikam beliau.

"Saya membaling dompet saya yang berisi wang RM700 kepada mereka dan meminta mereka tidak menyakiti saya lagi," kata Gunaseelan, yang bekerja sebagai pembuat roti di Singapura.

"Apabila saya berpaling untuk melihat Ravi, dia sudah tidak bermaya," katanya.
Beliau menambah bahawa Ravi, seorang pemastautin tetap Singapura, meninggalkan isteri yang berusia 39 tahun dan seorang anak perempuan berusia tiga tahun.

Penolong Pesuruhjaya Polis , Zainuddin Yaacob berkata, serangan itu adalah hasil daripada salah faham selepas mangsa membawa minuman dari luar ke dalam premis hiburan.
Beliau berkata pertengkaran berlaku sehingga berlarutan menjadi pergaduhan di luar premis.-yahoonews

No comments:

Post a Comment