Thursday, August 9, 2012

Lagi Sekor 'Ulama' Ingin Memalukan Islam

Entah apa akan jadi dengan ulama hari ini. Membuat fatwa sesuka hati tanpa menilai sejauh mana kebenaran fakta yang membuatkan mereka sanggup membuat keputusan Haram sokong DAP dan halal sokong MCA dan MIC.

Fatwa dibuat berdasarkan dalil dan bukti apa? Hanya berpandukan kata-kata daripada seorang dua ahli politik seseorang ulama telah boleh menjatuhkan hukum haram... memang hebat kebodohannya.

“Kalau hendak cari makan dengan Umno sekali pun janganlah pula mengeluarkan kenyataan sehingga boleh diketawakan orang kampung,” itulah sindiran oleh Ustaz Abdul Rahman Yunus yang juga Timbalan Yang Dipertua PAS Kubang Kerian

DAP memang menolak hudud. Begitu juga MCA dan MIC. MCA pernah mengugut UMNO untuk keluar daraipada BN jika UMNO menyokong hudud.

Berapa banyak duit negara yang dilebur oleh menteri MCA? PKFZ dan PERWAJA Steel adalah contoh terbaik- berbilion duit negara hasil kutipan cukai daripada rakyat dibalun.

Pernahkah DAP makan satu sen pun duit rakyat?

DAP menolak perlembagaan negara? Bila pulak DAP mengeluarkan kenyataan demikian. Bukankah DAP dan mana-mana parti politik masih akan tertakluk kepada perlembagaan jika memerintah. Raja pun kena ikut perlembagaan inikan pula hanya parti politik.

Belajaq kat mana? Mungkin diorang ni memang cerdik pandai dalam bidang agama tapi kalau setakat nak memburukkan nama baik Islam lebih baik diam-diam saja. Sebab fatwa haram mengundi DAP Tetapi Halal Mengundi MCA dan MIC ini hanya akan memalukan Islam kerana akan dilihat sebagai pilih kasih, tidak adil dan memihak satu kumpulan.. Bangganggggggggggggggggg!

Apa baiknya MCA dan MIC? Keburukan kedua-dua parti politik itu terserlah dengan nyata namun itulah yang harus diundi? Gila apa wei!

Ulama Politik ? kalau macam tu gua pun boleh bro, Banyak dalil wa boleh kasi untuk mengharamkan mengundi UMNO, BN , MCA dan MIC.

Apa macam mau ka?

Meh sini para ulama, gua kasi ajar sama lu. Adalah haram memilih mereka yang bukan Islam sebagai pemimpin selagi ada orang Islam yang layak memimpin. Adalah haram memilih mereka yang zalim sebagai pemimpin walau pun mereka mengaku beragama Islam.

Kalu lu orangg nak berpolitik , lu orang boleh saja berpolitik tapi jangan mainkan dan perlekehkan agama gua. Lu orang memang lebih hina daripada babi, Terus terangg saja, bagi gua babi itu lebih mulia daripada lu orang yang memalukan agama gua.  Babi itu tidak pernah memalukan Islam. Lu orang memang sial.



adios


No comments:

Post a Comment