Saturday, August 18, 2012

Keajaiban Tuhan: Air Tasik Menjadi Merah Di Perancis

London, Ogos 10 (ANI): Pelancong yang melawat tempat pelancongan Perancis yang popular telah dikejutkan dengan fenomena semulajadi yang menakjubkan - air telah bertukar merah oleh tahap garam yang tinggi di dalamnya.

Pemandangan yang menakjubkan di Camargue, selatan Perancis telah ditangkap oleh jurugambar, Sam Dobson, dari Moscow di Rusia.

Lelaki berusia 51 tahun itu berkata dia terserempak kejadian aneh secara kebetulan semasa memandu melalui Perancis.

"Saya membaca banyak perkara tentang Camargue tetapi saya tidak pernah mendengar apa-apa tentang perkara ini," Daily Mail memetik beliau sebagai berkata.

"Kami hanya dalam perjalanan ke pantai apabila kita melihat tasik yang menarik.
"Ia adalah benar-benar menakjubkan dari jauh tetapi ia adalah lebih baik apabila anda mendapat lebih dekat.

"Kristal garam boleh dilihat di mana-mana," katanya.

Fenomena semula jadi, yang telah menampakkan tahap garam yang tinggi membuatkan air menjadi merah, telah menjadikannya lebih cantik.Namu kesan ke atas hidupan liar dalam air pasti mengerikan.

Dengan setiap cabang kecil yang diselaputi dengan kristal garam dan semua flora dan fauna bersalutkan putih dan ibarat latar belakang merah gelap, gambar-gambar itu telah diambil dengan filem pegun sains fiksyen.

"Tiap-tiap cawangan kecil ditutup dengan kristal dan dengan air merah sebagai latar belakang ia kelihatan seperti sesuatu tambahan-daratan," kata Dobson.-ANI

No comments:

Post a Comment