Thursday, August 2, 2012

Cari rahmat Allah, walaupun berjuta-juta menentang-Nasrudin

Ketua Pemuda Pas, Nasrudin Hassan Tantawi tweet malam tadi bahawa mereka yang menolak hukum Allah akan dianggap kufur (tidak beriman).

"Pengerusi DAP, Karpal Singh konsisten dalam menolak hudud kerana dia adalah kafir. Pas mesti terus dengan perjuangan untuk menegakkan Islam," katanya .

Ketua Pemuda Parti Keadilan Rakyat juga dilaporkan telah berpihak kepada Karpal. Shamsul Iskandar Mohd Akin, telah memberi amaran kepada Nasrudin bahawa dia telah membuka kotak Pandora dengan komen beliau baru-baru ini mengenai pelaksanaan hudud, yang telah menimbulkan kemarahan ahli-ahli DAP Karpal dan lain-lain.

Beliau berkata ia adalah tidak wajar untuk Nasrudin membangkitkan isu itu telah lama wujud kerana beliau mendakwa bahawa pendirian pakatan antara PKR, DAP dan Pas pada undang-undang jenayah Islam adalah jelas.

Nasruddin berkata malam tadi bahawa niat seseorang untuk melaksanakan undang-undang Tuhan akan menjadi satu tanda iman pada diri sendiri.

"Dan orang-orang yang menolak hukum-hukum Allah menggambarkan kekufuran mereka. Cari rahmat Allah, walaupun berjuta-juta menentang," katanya tweeted.


No comments:

Post a Comment