Friday, August 10, 2012

'ANU' terbakar, Wanita Tuntut Ganti Rugi

Seorang wanita bujang berusia 39 tahun yang bekerja sendiri telah "terbakar" semasa pakej kecantikannya dua tahun lalu
.
Mangsa, yang hanya mahu dikenali sebagai Lee, melecur tahap kedua pada kemaluannya semasa sesi penyingkiran bulu roma secara laser kali ke 6 pada 22 Julai.

Beliau berkata beliau telah menandatangani kontrak dua tahun  pakej rawatan penyingkiran bulu roma cahaya nano pada bulan Januari dan telah menerima rawatan sejak itu.

"Saya telah pergi ke pusat beberapa kali. Walau bagaimanapun, semasa lawatan terakhir saya pada 22 Julai, ahli terapi baru merawat saya dan dia menjelaskan sesi rawatan yang sebelumnya telah tersalah dijalankan," katanya.

"Dia kemudian meneruskan untuk menggunakan cahaya yang lebih kuat kerana beliau berkata ia akan menjadi lebih berkesan dalam mengeluarkan rambut. Sebaik sahaja  rawatan bermula, saya merasakan sakit yang menyucuk tajam dan menghidu  bau terbakar di udara.

"Saya memberitahu ahli terapi , saya mengalami kesakitan tidak seperti sebelumnya dan dia menenangkan saya dengan berkata ia adalah perkara biasa dan diteruskan untuk meletakkan pek ais pada kawasan yang terjejas untuk meringankan sensasi menyengat."

Lee berkata dia tidak boleh berjalan kerana sakit dan pakar kulit didiagnos sebagai mengalami luka terbakar darjah kedua.

"Doktor memberitahu saya kawasan yang terjejas bengkak, merah dan melepuh. Doktor memberitahu saya mempunyai lebih daripada 30 markah terbakar," katanya.

Pemulihan dijangka akan mengambil masa 3-6 minggu.

Beliau berkata pusat kecantikan tersebut menawarkan bayaran balik sebanyak RM3, 500 yang telah dibelanjakan untuk rawatan tersebut tetapi masih belum menerimanya. Beliau telah menghubungi peguamnya untuk meminta nasihat tentang tuntutan pampasan dan lain-lain tindakan.


No comments:

Post a Comment