Monday, July 2, 2012

Hakikat Umno- Semua Orang Kena Sedar

UMNO mesti menerima hakikat bahawa ia telah melakukan terlalu banyak perkara yang salah. Sokongan besar masyarakat Melayu pada masa lalu tidak akan datang dengan mudah lagi. Parti itu terlalu banyak skandal dan gagal untuk melakukan perkara-perkara yang menjadi kewajipan sebagai pemerintah.

Walaupun dengan kuasa 55 tahun, ia telah salah urus ekonomi negara, gagal menaikkan yang standard hidup yang majoriti orang Melayu yang yang sepatutnya menjadi objektif utamanya dan gagal untuk membasmi kemiskinan di kalangan semua rakyat Malaysia, yang mereka janjikan kepada kita semua . Terdapat terlalu banyak bencana keputusan ekonomi yang kini telah menyebabkan di negara ini berada di atas gunungan hutang yang sebanyak RM460 bilion.

Hutang sahaja telah merencat pembangunan dan kemajuan negara kita, kita semua boleh melupakan hasrat menjadi sebuah negara maju menjelang 2020.

Memusnahkan keharmonian sosial

UMNO walaupun dekad dalam kuasa telah mencapai kejayaan yang sedikit. Ya, mereka boleh berbangga apabila mereka membandingkan dengan Kemboja dan Myanmar. Tetapi kenapa tidak membandingkan dengan Singapura atau Korea. Atau bandingkan Industri automotif Korea yang bermula pada sekitar masa yang sama dengan Proton Mahathir Mohamad. Tanyalah mana-mana pembeli kereta hari ini, dan mereka akan mengatakan kereta Korea lebih bernilai walaupun berbanding kereta Jepun melainkan anda mampu membeli BMW dan Mercs.

Sekarang, UMNO secara aktif cuba hapus fabrik sosial yang rapuh yang telah secara semula jadi ditenun oleh rakyat sendiri selama beberapa tahun. Kita mempunyai potensi untuk mengapai kejayaan sebenar. Kita mempunyai sumber semula jadi untuk membantu mencapai aspirasi sosial tetapi semua elit UMNO yang tamak memusnahkannya dan terus berbuat demikian.

KWSP kami berisiko

UMNO telah merampas hak kita dengan jumlah yang besar daripada sumber-sumber asli di Malaysia, dan masih melakukannya. Kayu-kayan kita lesap, galian telah berkurangan, air tawar tercemar dan petroleum negara kita ini menyusut. UMNO juga telah memerah benteng terakhir harta kita - KWSP . Kumpulan Wang Simpanan tidak selamat lagi. Ia telah meminjam dan tidak lama lagi boleh merayu wang untuk mengelak daripada menjadi bankrap.

Sebalik meningkatkan ekonomi kita, Najib hanya memanipulasi isu dengan statistik. Dakwaannya bahawa Program Transformasi Ekonomi beliau telah sangat berjaya sangat tidak sesuai. walaupun statistik yang nyata palsu yang berjaya dilahirkan oleh PEMANDU yang sentiasa taat, iaitu satu unit di dalam Jabatan PM Najib sendiri.

Namun, kerajaan UMNO-BN masih terus meminjam lebih banyak wang untuk mentadbir kerajaan.Walaupun REFSA berhujah bahawa statistik tidak teratur dan mesti diambil perhatian. Jika ETPs telah berjaya, maka hutang negara sepatutnya sekurang-kurangnya kekal yang sama tetapi ia melambung di luar kawalan.

Sebalik kepada mengambil tindakan terhadap orang yang zalim kerana pelbagai skandal, terlebih belanja dan rasuah yang mungkin, skandal-tercemar Najib dan UMNO sudah berusaha keras untuk menutup atau menyembunyikan ini di bawah karpet. Dia dan UMNO telah sebaliknya melindungi pesalah bukan menyoalsiasat dan mendakwa mereka.

Lampu hijau yang diberikan untuk ekstremisme

Masih UMNO tidak berpuas hati walaupun Najib telah berjaya Meratakan melalui kontroversi seperti mendapat SPRM untuk membersihkan Shahrizat Jalil Ketua Wanita Umno rasuah.

Dia dan rombongannya kini menggalakkan ketegangan agama dengan enggan untuk mengambil sebarang tindakan terhadap individu atau kumpulan yang menghasut ketegangan kaum. Dengan serangan terbaru Perkasa ke atas Ketua Menteri Pulau Pinang Lim Guan Eng, Najib dan UMNO telah pada dasarnya memberi lampu hijau untuk semua individu pro-UMNO seperti Ibrahim Ali, Hasan Ali dan kumpulan seperti Pekida, Jati dan sudah tentu Perkasa untuk meneruskan usaha mereka secara terang-terangan untuk mewujudkan ketidakharmonian dalam masyarakat kita. UMNO-BN poiticians juga digalakkan untuk melakukan perkara yang sama.

Jadi apakah jenis pemimpin Najib Razak ini? Apakah jenis lelaki sanggup melakukan ini.Kelihatan seperti tiada PM lain yang lebih jahat daripada Najib sekarang.

Kezaliman secara terang-terangan terhadap penunjuk perasaan awam di perhimpunan Bersih dan penghinaan terhadap Ambiga, senaman ponggong oleh bekas pegawai Tentera dan seruan terbaru "hang Ambiga" adalah bukti bahawa UMNO telah jauh terpesong.

Propaganda untuk brainwash orang Melayu

Sekarang, ramai orang Melayu telah hilang kepercayaan di dalam UMNO. Untuk mengelakkan penghijrahan beramai-ramai yang lebih besar dan untuk menawan semula orang-orang yang telah meninggalkan umno, Mahathir mengetuai caj propaganda untuk brainwash masyarakat Melayu bahawa orang bukan Melayu adalah orang berbahaya. Dan hanya UMNO, Mahathir dan Najib boleh menyelamatkan mereka!

Tetapi mungkinkah orang Melayu akan kembali kepada UMNO? Hahaha! UMNO hanya boleh bermimpi.Hakikatnya Melayu berasa malu dan jijik dengan tindakan UMNO. Banyak yang berfikir dua kali untuk terus menyokong UMNO. Ambil contoh beberapa individu terkenal seperti artis dan bekas kakitangan awam gred tinggi yang menyertai PKR dan PAS.

Hakikatnya ialah orang Melayu tidak lagi memerlukan UMNO untuk mempertahankan mereka atau Islam - ada PKR, PAS dan juga DAP yang mula berkembang keahlian Melayu.

Kepentingan diri, individu tamak

Jadi bagaimana pemimpin UMNO boleh menjadi begitu bodoh untuk berfikir bahawa mereka boleh menunggangi orang melayu, selama-lamanya? Sebab sebenar adalah kerana mereka tidak benar-benar berminat dalam kesejahteraan UMNO.

Dalam UMNO, pemimpin-pemimpin parti berfikir sebagai individu yang tamak, pertelingkahan kalangan mereka sendiri tanpa menghiraukan tentang kepentingan UMNO - apa lagi, negara.

Pemimpin UMNO sudah sepatutnya boleh dipanggil lanun moden dan kapal lanun mereka kini sedang tenggelam. Untuk menekankan betapa jahat mereka, pemimpin-pemimpin ini leka hanya dalam kepentingan diri mereka dan keupayaan untuk meneruskan rasuah mereka.

Mereka tahu kapal mereka akan tenggelam, tetapi mereka tidak akan melakukan sesuatu untuk menghentikan. Mengapa mereka harus mengganggu, mengapa mereka harus membiarkan kehilangan kelebihan mereka - ini adalah mentaliti mereka.

Sekarang, mereka tiada pilihan tetapi tenggelam dengan kapal mereka. Tidak hairan, UMNO dan Najib takut untuk menghadapi pilihan raya umum ke-13. Tetapi berapa lama mereka boleh menghalang sejarah daripada berlaku.Malaysia Chronicle

No comments:

Post a Comment