Monday, July 2, 2012

Ambiga Diugut Bunuh Lagii+++ video 4 gol Sepanyol DI Final Euro 2012 dan Turki Sedia Perangi Syria

PETALING JAYA: Pengerusi Bersama Bersih 3.0, S Ambiga telah menerima amaran e-mel ancaman terhadap hidupnya.Bekas Presiden Majlis Peguam memberitahu FMT bahawa beliau menerima e-mel itu petang semalam .

E-mel dengan subjek yang dinyatakan sebagai "Awas! Pembunuh Upahan Untuk Membunuh Anda" mendakwa bahawa kumpulan tertentu telah mengupah dua samseng untuk "menamatkan" beliau.

Walaupun dia menyembunyikan identiti mereka yang disebut dalam e-mel serta penghantar, Ambiga bagaimanapun berkata terdapat sebarang rujukan kepada mana-mana parti politik.

Pemimpin Bersih, yang membuat laporan dengan balai polis Travers, lebih suka untuk tidak mendedahkan penghantar untuk melindungi sumber.
"Saya menyerahkan kepada polis untuk menyiasat perkara itu," katanya.
Ambiga juga mendedahkan bahawa pegawai polis telah merekodkan pernyataan berkenaan petang semalam sebagai ancaman.

Menyuarakan kebimbangan terhadap keselamatan beliau, Ambiga berkata: "Ya, saya bimbang dan saya harus berhati-hati. Saya akan meningkatkan keselamatan diri. "
katanya tanpa menyalahkan sesiapa.

"Sejak tahun lepas, orang yang tidak bertanggungjawab telah secara konsisten mengeluarkan ucapan benci terhadap saya dan ini telah menyumbang kepada keadaan ini.
"Episod terbaru kata-kata 'gantung Ambiga' [oleh Umno MP Mohamad Aziz]. Orang-orang ini tidak boleh hanya mengatakan hal-hal tersebut dan menarik balik kemudian, "katanya.

Beliau berkata polis sedang menyiasat kes di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan kerana ugutan jenayah.

Ini adalah ancaman kematian kedua terhadap pemimpin Bersih itu. Yang pertama adalah mesej teks melalui telefon bimbit tahun lepas.Ambiga terkenal berikutan Bersih 2.0 dan 3.0 , yang menarik berpuluh-puluh ribu untuk jalan-jalan di Kuala Lumpur menuntut pilihanraya yang bebas dan adil.FMT


Baca juga
adios

No comments:

Post a Comment