Thursday, June 21, 2012

Transformasi Tanah Melayu Kepada Tanah Mamak Berjaya..Syabas Melayu

KUALA LUMPUR: Ketua Pengarah, Unit Kerjasama Awam Swasta, Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ali Hamsa, 57, hari ini diumumkan sebagai Ketua Setiausaha Negara yang baru berkuat kuasa mulai 24 Jun 2012. 


Pejabat Perdana Menteri dalam satu kenyataan hari ini berkata, beliau menggantikan Tan Sri Mohd Sidek Hassan yang akan tamat kontrak perkhidmatannya pada 23 Jun ini.
Kenyataan itu berkata, Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong memperkenankan pelantikan Ali.
Dr Ali yang dilahirkan di Kluang, Johor pada 29 Ogos 1955, berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Ekonomi (Kepujian) dari Universiti Malaya dan Ijazah Sarjana Ekonomi serta Ijazah Doktor Falsafah dalam bidang Environmental Science & Economics dari Oklahoma State University, Amerika Syarikat. 

Beliau mula berkhidmat sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik pada 5 Jan 1981 sebagai Penolong Setiausaha di Kementerian Perdagangan dan Perindustrian. 

Beliau mempunyai pengalaman kerja luas di Unit Perancang Ekonomi, Jabatan Perdana Menteri dari 16 Disember 1997 hingga 21 April 2009. 

Di jabatan itu, beliau pernah berkhidmat sebagai Pengarah Seksyen Pembahagian dan Timbalan Ketua Pengarah, Program National Transformation & Advancement sebelum menjawat tugas sebagai Ketua Pengarah, UKAS, JPM pada 22 April 2009. 


"Kerajaan merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada YBhg Tan Sri Mohd Sidek Hassan di atas segala khidmat bakti beliau di sepanjang tempoh memegang jawatan Ketua Setiausaha Negara khususnya dalam usaha mengukuhkan sistem penyampaian Perkhidmatan Awam dengan memperkenalkan pelbagai pembaharuan demi memastikan agenda pembangunan negara yang dirancang dilaksanakan dengan jayanya," kata kenyataan itu. - BERNAMA 


Otai sudah kasi balun ini isu tapi wa tak mau lepas peluang, wa nak tumpang semangkok...

Langkah transformasi Malaysia yang sangat berjaya setakat ini ialah menyerahkan tampok Perkhidmatan Awam membawa gelaran jawatan Ketua Setiausaha Negara kepada bukan melayu.

Satu jawatan yang menjanjikan kuasa yang cukup besar dan pendapatan paling tinggi dalam perkhidmatan awam.

Selepas PM bukan melayu kini KSN pula bukan melayu. Bagus memang terbaik punya keputusan. Melayu terus jadi balaci mamak. Jilat sana jilat sini. Melayu dalam perkhidmatan awam bakal kena tengking herdik oleh mamak. hahaha!

Itulah cerita paling best yang gua nak dengar suatu hari nanti.Seperti mana ada melayu baghal kene maki dengan cacian 'pig head' dan dalam bahasa melayunya 'kepala babi'. Kat mana dan siapa lu pergi tanya orang politik.. kalau-kalau diorang tahu.

Itulah pilihan lu orang. Pilihan "bijak" oleh manusia tak bijak yang mengaku bijak. Memang sial wa cakap lu! Tak terkira marahnya diri ini. Namun nak buat macam mana. Yang bodoh itu melayu dan yang 'hebat' itu mamak.

Transformasi tanah melayu kepada tanah mamak sudah 10% siap. Bangla dan pakistan dah bersepah untuk menambah kuantiti mamak dalam negara. Anak-anak haram hasil hubungan dengan bangla bersepah. Ada yang dipelihara hidup dan tak kurang yang dibuang dalam tong taik.

Apabila anak-anak ini membesar dan berkahwin atau berzina maka akan bertambahlah kuantiti spesis ini.20 tahun lagi jika spesis ini membiak jumlahnya bakal mewakili sekurang-kurangnya 10% dpd jumlah keseluruhan rakyat malaysia. 100 tahun selepas itu melayu bangang akan dihumban ke dalam tong taik mamak setelah nama Malaysia (negaramelayu) ditukar kepada Mamaksia (negara mamak)

Syabas! Selamat hidup dalam tong taik mamak.



Inilkah sebenarnya erti slogan 'Hidup Melayu' ?

adios

No comments:

Post a Comment