Sunday, June 17, 2012

LION XII Mengamukk: Video 9 Gol Ketika Belasah Sabah 9-0

hiasan
Negeri Bawah Bayu , Sabah telah dibelasah 0-9 oleh Lions XII Singapura di Stadium Jalan Besar , Singapura , malam tadi.Dengan kemenangan ini, Lions XII mengumpul tiga lagi mata dan kekal di puncak liga dengan 47 mata daripada 23 perlawanan.

Pesta bermula apabila Ogos Casmir menjaringkan gol pada minit ke-19 diikuti oleh dua gol dari Hariss Harun pada minit ke-22 dan 44. Selepas rehat, Shahdan Sulaiman menambah dua lagi gol buat tuan rumah pada minit ke-62 dan 64. Manakala selebihnya oleh Irwan Shah (68), Hariss Harun (73), Sufian Anuar (84) dan Shahrul Azhar (89).Di Stadium Perak di Ipoh, Perak menewaskan Johor FC 2-1. Gol untuk pasukan tuan rumah dijaringkan oleh Mohd Fariuddin Roddin seawal pada minit ke-9 dan Albert Bodjongo ke-49. Gol tunggal Johor FC'' s datang dari Arthur Henrique pada minit ke-68.

Kelantan juga mengutip tiga mata apabila mereka menewaskan Kedah 2-1 di Stadium Sultan Muhammad IV di Kota Baharu.Mohamad Ghaddar Mahmoud membuka jaringan Kelantan pada minit ke-22.Mohd Fazliata Taib menjaringkan gol sendiri pada minit terakhir separuh masa pertama.Gol Kedah hadir pada  minit ke-88 melalui jaringan Khairul Muhaimen.

Selangor menewaskan Sarawak 1-0 di Stadium Negeri, Kuching.Bosko Balaban menjaringkan gol tunggal itu pada pada minit ke-8.

Felda United p menewaskan Negeri Sembilan 1-0 melalui jaringan Farderin Kadir pada minit ke-74.

Kuala Lumpur seri 1-1 dengan PKNS Selangor di Stadium Majlis Bandaraya Petaling Jaya di Kelana Jaya. Diterjemah dpd berita bernama.

Baca ini juga

adios

No comments:

Post a Comment