Monday, June 25, 2012

4 gol Sepanyol lawan italy (final euro)

Gol pertama dan keduaGol KetigaGol Ke empat

Malaysia telah memanggil Pesuruhjaya Tinggi Singapura kerna penyertaan yang dikatakan tiga diplomat negara itu terlibat dalam perhimpunan besar-besaran untuk reformasi sistem pilihanraya.

Menteri Luar Malaysia Anifah Aman berkata beliau memanggil Ong Keng Yong Jumaat lalu untuk menjelaskan bahawa "penyertaan secara langsung diplomat dalam perhimpunan haram adalah satu langkah yang tidak sesuai".

"Saya juga menekankan kepada Ong Keng Yong bahawa Kementerian Luar Negeri tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan diplomatik yang lebih keras terhadap diplomat yang didapati telah melampaui norma diplomatik," katanya dalam satu kenyataan lewat kelmarin.

Suruhanjaya Tinggi Singapura menafikan bahawa ada diplomat yang mengambil bahagian dalam perhimpunan tersebut, berkata mereka hadir sebagai pemerhati sebagai sebahagian daripada "tugas diplomatik" mereka.

"Kerajaan Singapura tidak campur tangan dalam proses politik mana-mana negara," katanya dalam sepucuk surat kepada Utusan Malaysia yang disiarkan dalam laman webnya.

Malaysia dan Singapura - dua bekas tanah jajahan British yang dipisahkan pada tahun 1965 selepas kesatuan yang bergolak. - Mempunyai hubungan rapat dalam tahun-tahun kebelakangan ini dan bekerja untuk menyelesaikan isu-isu lama, seperti pertikaian tanah.-yahoonews

No comments:

Post a Comment