Saturday, June 2, 2012

CERAI TALAK TIGA: KEDAH DAN BN TAK AKAN RUJUK KEMBALI
Kehadiran yang ramai bermula petang tadi bukan kerana adanya konsert K-Pop artis Korea, ataupun penari berpakaian seksi dari Jepun, tetapi hanya baru kerana kehadiran pendakwah tersohor Ustaz Azhar Idrus yang merasmi pentas program malam ini dengan kuliahnya.
Pada sebelah Malam  berlangsung solat hajat dan munajat perdana sejurus selesai solat Maghrib sebelum acara kemuncak ceramah oleh pimpinan utama PAS termasuk presiden Datuk Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang dan Mursyidul Am PAS Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz.Sukar untuk dianggar berapa jumlah sebenar kehadiran pada waktu ini. 
Tanpa hiburan melalaikan, tanpa konsert K-Pop, ribuan anak muda membanjiri Himpunan Hijau ke Putrajaya petang tadi..
 Gambar sesi petang: Puluhan ribu sudah memenuhi sekitar Stadium Darul Aman.
 Ustaz Azhar Idrus sedang menyampaikan kuliah..
Lautan anak muda membanjiri Stadium Darul Aman Kedah sempena Xpresi Hijau Anak Muda ke Putrajaya. Khusyu' mendengar ucapan Ustaz Azhar Idrus.

  Tu dia himpunan hijau di stadium darul aman. Agak-agak berapa ratus org kot? Kalau tak reti matematik belajaqlah dgn utusan. Dia akan kata beberapa ratus org aja.


 KU LIHAT HIJAU...
yang pasti majlis ini tidak dihidangkan dengan konset, perlumbaan kereta, artis berpakaian menjolok mata, tiada tarian dan nyanyian kerana yang akan ada ialah tangisan takut akan azab Allah, merayu pertolongan Allah bagi memelihara agama dan umat...


Mari kita bersama2 berdakwah..Sesiapa sahaja boleh ambil, share atau copy..
Disebarkan atas kesedaran sendiri dan tuan punya karya iaitu ctnizar

No comments:

Post a Comment