Tuesday, April 17, 2012

'bersmamu' bukti umno gagal bela melayuMANA PERUNTUKAN PPRT


Tiada jalan lain yang lebih baik bagi menyelamatkan bangsa melayu. Umno yang sepatutnya menjadi tunjang melayu dalam segala aspek telah culas terhadap melayu.Umno perlu ditewaskan dalam PRU13.

Umno hanya mencari melayu ketika pilihanraya. Terutama dalam saat-saat genting kewujudan mereka dalam pemerintahan negara menjelang PRU13.

umno yang mejadi kebanggaan melayu sejak merdeka sudah pudar melayunya dan pudar kenegaraannya. Apa yang menyerlah dalam umno hari ini hanyalah mentaliti kemewahan melampau pemimpin-pemimpinnya dari pemimpin bawahan hingga pemimpin atasan . Sama sahaja.

Kontrak, kontrak, kontrak! 
Projek,projek,projek! 


umno gagal memperjuangkan bangsa melayu secara total. Malah melayu papa kedana yang kecil bilangannya pun tidak terurus oleh umno. org umno pasti menyangkal kenyataan ini namun segala yang dipertonton oleh siri 'bersamamu' terbitan tv sensasi tidak dapat ditolak lagi kerana beserta bukti.

Lebih menyedihkan lagi walau dengan kewujudan skim PPRT  umno Terengganu masih tidak dapat memberikan bantuan kepada yang berhak. Buktinya paparan bersamamu dua minggu lalu di mana sebuah keluarga daif yang mendiami sebuah rumah usang nak reban di tanah pusaka peninggalan keluarga. 

Berdasarkan kefahaman wa tentang PPRT keluarga penerima bantuan perlu mempunyai tanah sendiri. Keluarga yang wa maksudkan itu  ada tanah sendiri   iaitu tanah pusaka peninggalan keluarga. Bantuan rumah percuma bernilai RM 35 ribu layak diberikan. 

tapi kenapa tak beri?

PPRT mungkin tidak wujud di negeri pembangkang . Terengganu bukan negeri pembangkang tetapi negeri umno. umno adalah peneraju Terengganu. Peruntukan pusat untuk skim PPRT ada tapi kenapa tak beri???????? 


Duit peruntukan PPRT pun tibai ka? 
Kalau lu tak tibai kasi bantu bangsa lu tu!


pungkoq la wei!!!!!!
jawatan mau kerja tak mau


kasi bungkus umno 1988
selapas bungkus umno boleh total reform
hidupkan umno 1946singkir umno 88

adios

No comments:

Post a Comment