Friday, March 30, 2012

Kak Pidah Wa Cabar Lu
Kak Pidah Kena Usahakan Supaya Parti Melayu Hanya Untuk Melayu

"Kerana kelambu BN, memanglah ada lubang di sana sini, maklumlah, tapi kelambu ini jangan dibuang, kalau ada lubang bantu baiki balik.

"Kalau ada pijat di dalam itu yang hendak mengacau kita itu kerja kita (untuk) buang pijat tapi kelambu jangan dibuang,"

"Saya duduk kat rumah itu bukan saya tak dengar orang bercakap. Bila saya ditanya pemberita, saya jawab. Kalau saya tak mahu jawab, saya kata 'no comment'.

"Bila saya kata begitu sebab kita kena jelaskan. Bukan saya saja, orang GERAKAN pun kata 'aiya, banyak susah mau explain'," kata Rafidah lagi.

Kebangkitan Melayu dalam UMNO sangat perlu bagi memenangi kembali hati pengundi melayu.Semua pijat-pijat yang ada dalam UMNO perlu diturunkan pangkat atau kalau perlu dibuang terus. 

Kehadiran melayu-melayu baru dalam UMNO perlu disekat malah melayu-melayu baru yang ada dalam UMNO sekarang sebaik-baiknya digugurkan keahlian kerana Jiwa mereka bukan jiwa melayu  dan  hati mereka bukan hati melayu. 

Politik UMNO telah mengikut acuan politik mereka sedangkan sepatutnya mereka mengikut acuan politik UMNO. Sehingga UMNO hari ini mejadi parti politik melayu yang dikeji oleh orang melayu sendiri. Sebab apa? Sebab demer tu la Kak Pidah....
Setidak-tidaknya demer tu menyumbang 50% faktor kebencian orang melayu pada UMNO

Simpan buat apa ?
Humban jer la..

Apabila orang kata 'melayu metalik' kita pun terasa marah sebab dia duduk dalam parti kita.Demer duduk jawatan tinggi dalam parti , orang melayu hanya jadi tukang sorak sampai kelihatan tak macam wanita melayu lagi.Kesian makcik-makcik tu diperlembukan dek demer.

Kak Pidah tak geram ke tengok gambar-gambar  kat sini

Lu pikir la Kak Pidah. 
Wa tau lu lagi ada itu power ma.
Jalum kasi jalan ma..pelan-pelan cucuk. hahaha!

 I Love Perak.


No comments:

Post a Comment